Duurzaam bouwen, hoe doe je dat?

LAAT VOOR DE BOUW EEN ANALYSE OP JE NIEUWBOUWPLAN UITVOEREN

Advieskosten: € 850,- excl. btw

Als eigenaar of gebruiker van een bedrijfspand kan je er niet meer omheen: een duurzaam bedrijfspand hoort bij deze tijd. Er zijn aanleidingen genoeg, zoals klimaatverandering, torenhoge energieprijzen en wettelijke verplichtingen. Maar verduurzaming levert je ook geld op, onder meer door subsidies en fiscale voordelen te benutten, en maakt het bedrijfspand toekomstbestendig. Maar hoe doe je dat?

Start met een Analyse Duurzaam Nieuwbouwplan als je een nieuw bedrijfspand gaat bouwen, of een bestaand bedrijfspand gaat uitbreiden of revitaliseren. Je ontvangt een advies waarin je bouwplan op tien aspecten beoordeeld wordt. Daarbij wordt er naar drie duurzaamheidsniveaus gekeken: het wettelijk verplichte niveau, het niveau waarop je extra duurzame investeringen snel terugverdient en wat je moet doen om voor een keurmerk in aanmerking te komen.

Meld je meteen aan voor een Analyse Duurzaam Nieuwbouwplan

Analyse Duurzaam Nieuwbouwplan

Analyse van je ontwerp, programma van eisen of aannemersofferte

We maken een analyse van je bouwplan in voorbereiding, op basis van de beschikbare stukken. Het is niet erg als die nog niet volledig zijn. In de analyse worden drie ambitieniveaus onderscheiden: ‘basis’ (het wettelijke niveau), ‘duurzaam’ (met terugverdientijden tot ca. 10 jaar) en ‘keurmerk’ (bijv. BREEAM Excellent / Outstanding). Per ambitieniveau worden aanbevelingen gedaan voor isolatie, verwarming, koeling, ventilatie, verlichting, regeltechniek en zonnepanelen. Ook wordt aandacht besteed aan groenfinanciering, subsidies en fiscale voordelen. De adviesmemo wordt via beeldbellen toegelicht.

Wil je direct aan de slag? Meld je dan aan voor dit advies

Start met duurzaam ondernemen

Analyse Duurzaam Nieuwbouwplan:

 • Drie ambitieniveaus: 'basis', 'duurzaam' en 'keurmerk'
 • Per ambitieniveau worden aanbevelingen gedaan
 • Aandacht voor comfortniveaus, regelbaarheid en energiezuinigheid
 • Zelf opwekken van energie met zonnepanelen
 • Subsidies en fiscale aftrekmogelijkheden
 • Wet- en regelgeving op het gebied van energiezuinigheid
Advieskosten: € 850,- excl. btw
Meld je hier aan

De voordelen

Een duurzame toekomst binnen handbereik

Lagere energierekening

Onze Energieadviezen helpen je flink te besparen op je energiekosten. Door zuinig om te gaan met energie, draag je direct een steentje bij aan een duurzame toekomst.

Fiscaal voordeel en subsidies

Wij laten zien hoe je slim investeert in energiebesparing, welke impact dat heeft en hoe je de investering terugverdient. Wij adviseren over subsidies die bij jouw situatie passen. Door onze jarenlange expertise vergroten wij de kans op toewijzing, als wij deze subsidies voor je aanvragen.

Op maat gemaakte oplossing

Er bestaat geen one-size-fits-all aanpak. Ons advies is altijd maatwerk en daarmee toegespitst op wat voor jou werkt. Samen vinden we een oplossing die goed bij jouw bedrijfspand past.

Ontzorging van A tot Z

Wij staan je desgewenst bij in het hele verduurzamingsproces. Wij denken volledig vanuit jouw belang en bieden je de best mogelijke oplossing. Dat is de kracht van onafhankelijk advies! Uiteindelijk neem je uiteraard zelf de beslissingen.

Meld je hier aan

Het proces

Hoe werkt het

01

Afspraak inplannen

Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestingingsmail. Ook vragen we je om je de al beschikbare stukken (bijvoorbeeld ontwerptekeningen, programma van eisen, aannemersofferte, energieverliesberekeningen) met ons te delen. Onze adviseur neemt daarna contact met je op om een beeldbelgesprek in te plannen.

02

Adviesgesprek

Met de Energieke Regio adviseur bespreek je in een beeldbelgesprek je ambities en bijzonderheden met betrekking het nieuw te bouwen pand. Tijdens het gespek komen er al wat oplossingen, wettelijke verplichtingen en subsidiekansen aan bod. Na dit eerste adviesgesprek ben je al veel wijzer!

03

Analyse

De adviseur stelt de analyse op in de vorm van een overzichtelijke adviesmemo, voorzien van een stappenplan voor een mogelijk vervolgtraject. De rapportage wordt in concpet naar je gemaild, met een datumvoorstel voor een toelichting.

04

Toelichting op de analyse in een tweede beeldbelgesprek

De adviseur neemt de analyse met je door en beantwoordt al je vragen. Na deze toelichting kan je de aanbevelingen inbrengen in het ontwerp- en bouwproces. Als je verder geholpen wilt worden, dan stellen we daar graag een aanbod voor op!

Meld je hier aan

FAQ

Veelgestelde vragen

Wil je liever contact met ons opnemen?
Stuur een email naar mijn.info@energiekeregio.nl
of bel met 0187 603918

 • De Analyse Duurzaam Nieuwbouwplan is bedoeld voor nieuwbouwplannen voor kantoorpanden, praktijkruimten, winkels e.d. vanaf ca. 250 m2 en industriepanden vanaf ca. 1.000 m2, gecombineerd met een kantoorgedeelte. Ook bij grote uitbreidingen van een bestaand bedrijfspand of revitalisering van grotere bedrijfspanden is dit een nuttig advies.

 • Vanaf dat de eerste ontwerpschetsen gemaakt zijn, kan dit advies worden ingezet. Als dit vroeg in het ontwerpproces gebeurt, dan is er nog weinig informatie voorhanden, maar kan er juist veel aan aanbevelingen in het vervolg van het ontwerpproces worden meegenomen. Als het advies later in het ontwerpproces wordt opgesteld, dan kan er in detail op de beschikbare stukken worden ingegaan. Bij de aanmelding bespreekt de adviseur dit met je, zodat je kunt bepalen of je direct advies wilt of liever nog even wacht.

 • Bij de Analyse Duurzaam Nieuwbouwplan behoren geen energieverliesberekeningen zoals de BENG-berekening. Desgewenst kunnen we die aanvullend voor je opstellen.

 • Subsidieregelingen die verduurzamen aantrekkelijker maken zijn o.a. de salderingsregeling (voor zonnepanelen voor kleinverbruikers), de SDE++-subsidie (voor zonnepanelen voor grootverbruikers), ISDE-subsidie (bijvoorbeeld voor warmtepompen). Ook zijn er subsidieregelingen voor bepaalde doelgroepen.

  Voor ondernemers zijn er naast subsidies ook fiscale aftrekmogelijkheden, zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

  Tijdens de beeldbelgesprekken bespreken we welke subsidies voor jou van toepassing zijn en vertellen we je hoe je ze kunt aanvragen. Desgewenst bieden we aan om de subsidies voor je aan te vragen.

 • Als je een nieuwbouwpand gaat huren, dan is de mate van energiezuinigheid mede bepalend voor je totaal aan huisvestingskosten. Energiezuinigheid is dus zeker iets om mee te nemen in je besprekingen met de verhuurder. Ook bied je je medewerkers graag het gewenste comfortniveau. De onafhankelijk opgestelde Analyse Duurzaam Nieuwbouwplan is een mooie basis om het gesprek met de verhuurder aan te gaan. Desgewenst kunnen wij bij zo’n gesprek aanwezig zijn!

 • Ja, je bent als klant vrij zelf de financiering van de zonnepanelen te regelen. Rabobank heeft daarvoor verschillende financieringsmogelijkheden. Informeer bij jouw adviseur naar de mogelijkheden.

 • Rabobank heeft geen belang in Energieke Regio. Energieke Regio is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, en werkt onafhankelijk van marktpartijen. Mede daardoor én door hun uitgebreide kennis over zonnepanelen, zijn ze gerespecteerd adviespartner van Rabobank.