Op korte-termijn energie besparen, hoe doe je dat?

Start met een Korte-Termijn-bespaarscan

Advieskosten: € 850,- excl. btw

Als eigenaar of gebruiker van een bedrijfspand kan je er niet meer omheen: verduurzamen van het bedrijfspand hoort bij deze tijd. Er zijn aanleidingen genoeg, zoals klimaatverandering, torenhoge energieprijzen en wettelijke verplichtingen. Maar verduurzaming levert je ook geld op, onder meer door subsidies en fiscale voordelen te benutten, en maakt het bedrijfspand toekomstbestendig. Maar hoe doe je dat?

Start met een Korte-Termijn-bespaarscan voor besparingen op de korte-termijn. Of als je zowel op de korte- en (middel)lange termijn resultaat wilt boeken, combineer deze dan met een Energiebespaarscan voor (middel)lange termijn besparingen en ontvang korting op de advieskosten.

Meld je meteen aan voor één of beide scans.

Korte-Termijn-bespaarscan

Advies Erkende Maatregelen (EML)

Het advies richt zich op maatregelen die zich op korte-termijn laten terugverdienen en is o.a. gebaseerd op de van toepassing zijnde Erkende Maatregelenlijst. Deze branche specifieke maatregelen laten zich normaal binnen vijf jaar terugverdienen. Met de huidige energietarieven lukt dat vaak al binnen één jaar! Organisaties met een jaarverbruik boven 50.000 kWh elektra en/of 25.000 m3 aardgas kunnen het advies gebruiken om te voldoen aan de Informatieplicht energiebesparing via de site van RVO, of op eigen kosten vragen of Energieke Regio dat voor hen wil verzorgen.

Wil je direct aan de slag? Meld je dan aan voor dit advies.

Start met duurzaam ondernemen

De Korte-Termijn-Bespaarscan:

 • Advies op basis van de relevante Erkende Maatregelenlijst (EML)
 • Gericht op korte-termijn energiebesparing
 • Branche specifieke maatregelen
 • Terugverdientijd normaal binnen vijf jaar. Met de huidige energietarieven lukt dat vaak al binnen één jaar!
 • Aandacht voor zowel gedragsmaatregelen als technische maatregelen
 • Laat zien hoe je slim investeert in energiebesparing
 • De Adviseur geeft een toelichting op het adviesrapport
Advieskosten: € 850,- excl. btw
Als je deze gelijktijdig in combinatie met de Energiebespaarscan laat uitvoeren betaal je totaal € 1.200,- excl. btw voor de twee Energieadviezen. Meld je hier aan

De voordelen

Een duurzame toekomst binnen handbereik

Lagere energierekening

Onze Energieadviezen helpen je flink te besparen op je energiekosten. Door zuinig om te gaan met energie, draag je direct een steentje bij aan een duurzame toekomst.

Fiscaal voordeel en subsidies

Wij laten zien hoe je slim investeert in energiebesparing, welke impact dat heeft en hoe je de investering terugverdient. Wij adviseren over subsidies die bij jouw situatie passen. Door onze jarenlange expertise vergroten wij de kans op toewijzing, als wij deze subsidies voor je aanvragen.

Op maat gemaakte oplossing

Er bestaat geen one-size-fits-all aanpak. Ons advies is altijd maatwerk en daarmee toegespitst op wat voor jou werkt. Samen vinden we een oplossing die goed bij jouw bedrijfspand past.

Ontzorging van A tot Z

Wij staan je desgewenst bij in het hele verduurzamingsproces. Wij denken volledig vanuit jouw belang en bieden je de best mogelijke oplossing. Dat is de kracht van onafhankelijk advies! Uiteindelijk neem je uiteraard zelf de beslissingen.

Meld je hier aan

Het proces

Hoe werkt het

01

Afspraak inplannen

Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestingingsmail. Ook vragen we je om je verbruiksgegevens met ons te delen. Onze adviseur neemt daarna contact met je op. Je krijgt uitleg over de scan en maakt een afspraak voor het inhoudelijk adviesgesprek (uitvoeren scan) via beeldbellen of stemt af dat een locatiebezoek (tegen meerprijs) de voorkeur heeft.

02

Adviesgesprek

Met de Energieke Regio adviseur bespreek je je ambities en bijzonderheden met betrekking het pand. Tijdens het uitvoeren van de scan wordt er geadviseerd op basis van de relevante Erkende Maatregelenlijst (EML) en komen branche specifieke besparingsmaatregelen aan bod die zich normaal binnen vijf jaar laten terugverdienen. Met de huidige energietarieven lukt dat vaak al binnen één jaar!

03

Adviesrapport

De adviseur legt de kansrijke verduurzamingsmaatregelen vast in een overzichtelijke rapportage, inclusief indicatieve investeringen en besparingen. De rapportage wordt naar je gemaild, met een datumvoorstel voor een toelichting.

04

Toelichting op adviesrapport

De adviseur neemt het rapport met je door en beantwoordt al je vragen. Na deze toelichting kan je aan de slag met de voorbereidingen voor de uitvoering van de maatregelen. Als je verder geholpen wilt worden, dan stellen we daar graag een aanbod voor op!

Meld je hier aan

FAQ

Veelgestelde vragen

Wil je liever contact met ons opnemen?
Stuur een email naar mijn.info@energiekeregio.nl
of bel met 0187 603918

 • De Erkende Maatregelenlijst (EML) bevat maatregelen die in het algemeen binnen vijf jaar worden terugverdiend. Door alle maatregelen van de relevante EML uit te voeren voldoe je aan de wettelijke Energiebesparingsplicht, die geldt voor gebouwen waar jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektra en/of 25.000 m3 aardgas verbruikt wordt. Er zijn 19 verschillende Erkende Maatregelenlijsten.

 • De adviseur bespreekt bij elke kansrijke maatregel met je of die toepasbaar is, bij wat voor soort partij je voor de uitvoering terecht kunt en of er subsidies beschikbaar zijn. Als blijkt dat je een wettelijke verplichting hebt, dan wordt besproken hoe je daaraan kunt voldoen. Desgewenst kan je ons daar een aanvullende opdracht voor verstrekken.

 • Op het gebied van energiebesparing kan je verplichtingen hebben op het gebied van het energielabel (bijvoorbeeld voor kantoorpanden energielabel C of beter), het uitvoeren van maatregelen die je binnen vijf jaar terugverdient (de Energiebesparingsplicht en de bijbehorende Informatieplicht Energiebesparing) en het uitvoeren van een Energieaudit (de EED-plicht). Tijdens de uitvoering van de Korte-termijn bespaarscan bespreken we welke wettelijke plichten voor jou van toepassing zijn en vertellen we je hoe je eraan kunt voldoen. Desgewenst bieden we aan om je te helpen aan die plichten te voldoen.

 • Subsidieregelingen die verduurzamen aantrekkelijker maken zijn o.a. de salderingsregeling (voor zonnepanelen voor kleinverbruikers), de SDE++-subsidie (voor zonnepanelen voor grootverbruikers), ISDE-subsidie (bijvoorbeeld voor warmtepompen). Ook zijn er subsidieregelingen voor bepaalde doelgroepen.

  Voor ondernemers zijn er naast subsidies ook fiscale aftrekmogelijkheden, zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

  Tijdens de uitvoering van de Energiebespaarscan bespreken we welke subsidies voor jou van toepassing zijn en vertellen we je hoe je ze kunt aanvragen. Desgewenst bieden we aan om de subsidies voor je aan te vragen.

 • Als je een pand huurt, dan is de steeds terugkerende vraag: ‘wie investeert en wie profiteert'. Deze vraag kan je alleen beantwoorden als je weet welke kansen er liggen. De Korte-termijn bespaarscan is dus bij uitstek geschikt om met de gebouweigenaar in gesprek te gaan!

 • Ja, je bent als klant vrij zelf de financiering van de zonnepanelen te regelen. Rabobank heeft daarvoor verschillende financieringsmogelijkheden. Informeer bij jouw adviseur naar de mogelijkheden.

 • Rabobank heeft geen belang in Energieke Regio. Energieke Regio is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, en werkt onafhankelijk van marktpartijen. Mede daardoor én door hun uitgebreide kennis over zonnepanelen, zijn ze gerespecteerd adviespartner van Rabobank.