Verplichting energielabel C voor kantoorpanden

START MET EEN MAATWERKADVIES ENERGIELABELVERBETERING

Advieskosten: € 850,- excl. btw

Sowieso is het een goed idee om te kijken hoe je energie kunt besparen in jouw bedrijfspand. Veel eigenaren of gebruikers van bedrijfspanden investeren daarom slim in duurzaamheid. Het energielabel is een maatstaf voor hoe duurzaam je bedrijfspand is.

Hoe pak je het aan om je kantoorpand te verduurzamen en te laten voldoen aan de wettelijke verplichtingen? Is je kantoorpand 100 m2 of groter en heeft het voor minimaal 50% een kantoorfunctie? Dan moet het sinds 1 januari 2023 eigenlijk al voorzien zijn van energielabel C of beter. Voor andere soorten bedrijfspanden zullen vergelijkbare eisen gaan gelden. Heb jij alles geregeld? Wil je een beter Energielabel en voldoen aan de wettelijke plicht?

Meld je meteen aan voor een Maatwerkadvies Energielabelverbetering.

Maatwerkadvies Energielabelverbetering

Toont wat je moet doen om energielabel C of beter te behalen

Na je aanmelding wordt er contact met je opgenomen om een afspraak met een adviseur (telefonisch of beeldbellen) in te plannen. Na dit adviesgesprek ontvang je een vrijblijvend aanbod (offerte) om het energielabel te laten bepalen en te registreren en/of eerst een Energielabel-verbeteradvies op te stellen.

De kosten om een energielabel te laten bepalen en te registreren zijn afhankelijk van de omvang van het gebouw.

Het opstellen van een Energielabel-verbeteradvies kost € 850,- excl. btw.

Start met duurzaam ondernemen

Het Maatwerkadvies Energielabelverbetering:

 • Als eerste stap wordt het energielabel vastgesteld door een gecertificeerde adviseur
 • Het wettelijk niveau voor kantoorpanden is minimaal Energielabel C
 • Bij label D of slechter, of als jouw ambitieniveau hoger ligt dan C, kan een Energielabel-verbeteradvies worden opgesteld
 • Het definitieve energielabel wordt door de adviseur geregistreerd in het landelijk register

Bepalen en registreren energielabel: Is afhankelijk van omvang gebouw en bedraagt in de meeste gevallen tussen de € 1.000 en € 1.600 excl. btw.

Onderstaande advieskosten betreft alleen het Energielabelverbeteradvies.

Advieskosten: € 850,- excl. btw
Meld je hier aan

De voordelen

Een duurzame toekomst binnen handbereik

Lagere energierekening

Onze Energieadviezen helpen je flink te besparen op je energiekosten. Door zuinig om te gaan met energie, draag je direct een steentje bij aan een duurzame toekomst.

Fiscaal voordeel en subsidies

Wij laten zien hoe je slim investeert in energiebesparing, welke impact dat heeft en hoe je de investering terugverdient. Wij adviseren over subsidies die bij jouw situatie passen. Door onze jarenlange expertise vergroten wij de kans op toewijzing, als wij deze subsidies voor je aanvragen.

Op maat gemaakte oplossing

Er bestaat geen one-size-fits-all aanpak. Ons advies is altijd maatwerk en daarmee toegespitst op wat voor jou werkt. Samen vinden we een oplossing die goed bij jouw bedrijfspand past.

Ontzorging van A tot Z

Wij staan je desgewenst bij in het hele verduurzamingsproces. Wij denken volledig vanuit jouw belang en bieden je de best mogelijke oplossing. Dat is de kracht van onafhankelijk advies! Uiteindelijk neem je uiteraard zelf de beslissingen.

Meld je hier aan

Het proces

Hoe werkt het

01

Afspraak inplannen

Na je aanmelding wordt er contact met je opgenomen om een afspraak met een adviseur (telefonisch of beeldbellen) in te plannen.

02

Adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek bespreek je met onze adviseur wat je ambitieniveau is. Ook komt aan de orde of je onder de labelplicht valt, of je het energielabel alleen wilt laten registreren of dat er ook behoefte is aan een Energielabel-verbeteradvies. Verder komen je subsidiekansen aan bod.

03

Offerte

Na dit adviesgesprek ontvang je een vrijblijvend aanbod (offerte) om het energielabel te laten bepalen en te registreren en/of eerst een Energielabel-verbeteradvies op te stellen.

Meld je hier aan

FAQ

Veelgestelde vragen

Wil je liever contact met ons opnemen?
Stuur een email naar mijn.info@energiekeregio.nl
of bel met 0187 603918

 • Met de Energiebespaarscan wordt via de software een indicatie gegeven van het energielabel vóór en na uitvoering van de aanbevolen maatregelen. Let op: het is slechts een indicatie. Het wettelijk erkende energielabel wordt via een intensieve gecertificeerde methode berekend, op basis van een uitgebreide opname op locatie. Dit is geen onderdeel van de Energiebespaarscan. Dus wil je je wettelijk erkende energielabel laten bepalen en weten wat je moet doen om dit te verbeteren? Kies dan voor het Maatwerkadvies Energielabelverbetering.

 • Hierover bestaat begrijpelijk veel verwarring. De plicht om energielabel C of beter te hebben geldt alleen voor kantoorpanden van 100 m2 of groter met minimaal 50% kantoorfunctie. Voor alle andere bedrijfspanden geldt wel dat je de gebouweigenaar een energielabel moet hebben als hij het pand verkoopt of het gaat verhuren aan een nieuwe huurder. In dat geval hoeft het echter geen energielabel C of beter te hebben, tenzij het dus een kantoorpand is.

 • De labelplicht geldt voor de gebouweigenaar.

 • Met het Maatwerkadvies Energielabelverbetering worden investeringen en besparingen per maatregel berekend op basis van landelijk vastgestelde kengetallen. De werkelijke kosten en besparingen kunnen in een eventueel vervolgtraject nauwkeuriger worden bepaald aan de hand van op te vragen offertes of gegevens uit vergelijkbare aanbestedingen.

 • Op het gebied van energiebesparingen kan je verplichtingen hebben op het gebied van het energielabel (bijvoorbeeld voor kantoorpanden energielabel C of beter), het uitvoeren van maatregelen die je binnen vijf jaar terugverdient (de Energiebesparingsplicht en de bijbehorende Informatieplicht Energiebesparing) en het uitvoeren van een Energieaudit (de EED-plicht). Tijdens de uitvoering van het Maatwerkadvies Energielabelverbetering bespreken we welke wettelijke plichten voor jou van toepassing zijn en vertellen we je hoe je eraan kunt voldoen. Desgewenst bieden we aan om je te helpen aan die plichten te voldoen.

 • Ja, je bent als klant vrij zelf de financiering van de zonnepanelen te regelen. Rabobank heeft daarvoor verschillende financieringsmogelijkheden. Informeer bij jouw adviseur naar de mogelijkheden.

 • Rabobank heeft geen belang in Energieke Regio. Energieke Regio is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, en werkt onafhankelijk van marktpartijen. Mede daardoor én door hun uitgebreide kennis over zonnepanelen, zijn ze gerespecteerd adviespartner van Rabobank.