Duurzaam ondernemen op zonne-energie

Start met een Maatwerkadvies Zonnepanelen

Advieskosten: € 850,- excl. btw

Wil je besparen op energiekosten en zelf energie opwekken maar weet je niet goed hoe je moet starten? Met een Maatwerkadvies Zonnepanelen helpen we je op weg en laten we je zien wat een goede zonnestroominstallatie in jouw geval kost en wat het oplevert

Meld je meteen aan voor een Maatwerkadvies Zonnepanelen.

MAATWERKADVIES ZONNEPANELEN INCLUSIEF BUSINESSCASE

Wat kost het en wat levert het op?

Wil je direct aan de slag, vraag dan het Maatwerkadvies Zonnepanelen aan voor € 850,- excl. btw.

Je bespreekt met een adviseur van Energieke Regio jouw situatie en wensen. Het verdienmodel van zonnepanelen wordt aan je uitgelegd. Ook wordt het stappenplan naar realisatie van zo’n installatie besproken, inclusief verzekeringseisen, constructieve aandachtpunten. En er wordt voor je uitgezocht welke subsidies mogelijk zijn.

Start met duurzaam ondernemen

Het maatwerkadvies Zonnepanelen is inclusief,

 • Optimaal Legplan zonnepanelen
 • Financiele Businesscase
 • Verkenning subsidiemogelijkheden
 • Stappenplan inclusief verzekeringseisen en constructieve aandachtpunten
 • Vrijblijvende offerte voor begeleiding uitvoering op basis van collectieve inkoop
 • Beeldbelgesprek met toelichting op het advies
Advieskosten: € 850,- excl. btw
Meld je hier aan

De voordelen

Een duurzame toekomst binnen handbereik

Lagere energierekening

Onze Energieadviezen helpen je flink te besparen op je energiekosten. Door zuinig om te gaan met energie, draag je direct een steentje bij aan een duurzame toekomst.

Fiscaal voordeel en subsidies

Wij laten zien hoe je slim investeert in energiebesparing, welke impact dat heeft en hoe je de investering terugverdient. Wij adviseren over subsidies die bij jouw situatie passen. Door onze jarenlange expertise vergroten wij de kans op toewijzing, als wij deze subsidies voor je aanvragen.

Op maat gemaakte oplossing

Er bestaat geen one-size-fits-all aanpak. Ons advies is altijd maatwerk en daarmee toegespitst op wat voor jou werkt. Samen vinden we een oplossing die goed bij jouw bedrijfspand past.

Ontzorging van A tot Z

Wij staan je desgewenst bij in het hele verduurzamingsproces. Wij denken volledig vanuit jouw belang en bieden je de best mogelijke oplossing. Dat is de kracht van onafhankelijk advies! Uiteindelijk neem je uiteraard zelf de beslissingen.

Meld je hier aan

Het proces

Hoe werkt het

01

Maatwerkadvies Zonnepanelen + businesscase

Na aanmelding krijg je van ons vrijblijvend advies op maat. We bespreken de beste oplossing voor jouw dak en geven een accurate inschatting van de opbrengst per jaar en de terugverdientijd. Desgewenst ontvang je van ons een aanbieding om ook het vervolgtraject te begeleiden.

02

Plan van aanpak

We maken het financiële plaatje compleet en zetten concrete stappen. Van het vergelijken van offertes van verschillende installateurs tot het communiceren met de verzekeraar. Zo komen we tot een definitieve offerte.

03

Subsidieaanvraag

Energieke Regio onderzoekt welke subsidies beschikbaar en van toepassing zijn voor jouw onderneming en we helpen je met de aanvraag ervan. Met onze expertise wordt de investering in zonnepanelen voor elke onderneming financieel aantrekkelijk.

04

Collectief prijsvoordeel

Energieke Regio hanteert een uitgekiende collectieve aanbestedingsmethode, waardoor tegen scherpe tarieven maatwerkinstallaties met een hoog kwaliteitsniveau, afgestemd op de eisen van verzekeraars, gerealiseerd worden.

05

Financiering

Tijd om financiering voor de zonnepanelen te regelen. Wij vormen hier je sparringpartner en zorgen dat je een weloverwogen keuze kunt maken.

06

Installatie

Gecertificeerde installateurs realiseren het zonnesysteem. Ook tijdens de bouw en realisatie blijven we je ondersteunen en schakelen we experts in die onder andere controleren of de installatie voldoet aan actuele regelgeving.

Meld je hier aan

FAQ

Veelgestelde vragen

Wil je liever contact met ons opnemen?
Stuur een email naar mijn.info@energiekeregio.nl
of bel met 0187 603918

 • Met een Maatwerkadvies Zonnepanelen word je ontzorgd tot aan het eerste besluitmoment. Je bespreekt met een Energieke Regio adviseur je situatie en wensen. Er wordt voor je uitgezocht welke subsidies mogelijk zijn en hoeveel panelen er op je dak passen. In de businesscase zie je wat het kost en wat het je oplevert. Er is een beeldbelgesprek aan gekoppeld waarin het Maatwerkadvies Zonnepanelen wordt toegelicht en je vragen worden beantwoord. En voor het vervolg ontvangt je een offerte voor uitvoering op basis van collectieve inkoop. De bank kan je desgewenst helpen met de juiste financiering voor deze investering.

 • Voor zowel klein- als grootverbruikers zijn er subsidiemogelijkheden. Kleinverbruikers met een jaarverbruik boven 50.000 kWh kunnen de ISDE-subsidie benutten i.p.v. de Energie-investeringsaftrek. Grootverbruikers kunnen SDE++ subsidie aanvragen, waarmee opgewekte stroom 15-16 jaar gesubsidieerd wordt.

 • Energieke Regio hanteert een collectieve aanbestedingsmethode, waarbij vooraf de kwaliteit en de prijzen zijn vastgelegd. Op basis van dit voorwerk krijg je de keuze uit 1-3 installateurs, die het door jou gewenste maatwerk kunnen leveren. Geen ‘eenheidsworst’ zoals bij een ‘standaard collectieve inkoop actie’, maar echt maatwerk!

  Je krijgt:

  • Een maatwerkinstallatie, onafhankelijk en in samenspraak met jou samengesteld;
  • Op basis van een hoog kwaliteitsniveau, afgestemd op de eisen van vrijwel alle verzekeraars;
  • Met nog steeds prijsvoordeel, omdat Energieke Regio grote volumes uitvraagt;
  • Waarbij je niet gebonden bent aan een beperkende beslistermijn of aan een minimumaantal deelnemers;
  • Met volledige begeleiding van de afstemming met netbeheerder, constructeur, verzekeraar en desgewenst je financier;
  • Afgesloten met een onafhankelijke opleverkeuring, volgens de door verzekeraars geëiste Scope 12-norm;
  • Het traject wordt snel en efficiënt doorlopen, waardoor jij je op je eigen werk kunt blijven concentreren.
 • De meeste installaties laten zich in 6-10 jaar terugverdienen. De rendementen liggen vaak tussen 5-8% en kunnen door een deel te financieren aanzienlijk hoger komen te liggen.

 • Onderhoudscontracten kosten jaarlijks ca. 0,5-1% van de investering. Eens per 3-5 jaar moet de installatie voor de verzekeraar herkeurd worden. Het schoonmaken van panelen varieert van ca. eens per jaar tot nooit. In principe regenen ze schoon, tenzij er bijzondere vervuilende omstandigheden zijn.

 • Dit kan als de eigenaar en diens verzekeraar hiermee akkoord zijn. Het is dan verstandig om daar al in een vroeg stadium afspraken over te maken, liefst voor langere termijn.

 • Vanaf de zomer van 2019 zijn verzekeraars scherper in hun acceptatiebeleid. Dat geldt met name op daken met PS- of PUR-isolatie. De risicoacceptatie van verzekeraars neemt toe als er extra maatregelen getroffen worden zoals o.a. toepassing van optimizers, vlamboogdetectie en het buiten plaatsen van omvormers.
  Belangrijk is dat vóór de daadwerkelijke installatie, je de verzekeraar informeert over de aanleg van zonnepanelen, zodat vooraf eventuele extra eisen kunnen worden afgestemd. De praktijk wijst uit dat verzekeraars sneller akkoord gaan als wij de afstemming met hen verzorgen.

 • Ja, je bent als klant vrij zelf de financiering van de zonnepanelen te regelen. Rabobank heeft daarvoor verschillende financieringsmogelijkheden. Informeer bij jouw adviseur naar de mogelijkheden.

 • Rabobank heeft geen belang in Energieke Regio. Energieke Regio is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, en werkt onafhankelijk van marktpartijen. Mede daardoor én door hun uitgebreide kennis over zonnepanelen, zijn ze gerespecteerd adviespartner van Rabobank.